Monday, 19 May 2014

Berkelah di Pantai Melawi

Cuti Hari Wesak selasa lepas kita guna sebaik-baiknya.
Dari tido terperap je kat rumah aku plan nak berkelah kat tepi pantai.
Aku pilih Pantai Melawi.
Kenapa Melawi?
Entah, maybe sebab org cakap kat sini banyak pokok2.
Maklumlah sekarang musim panas, kalau berkelah kat pantai yg kurang teduh macam xsesuai je.

Kali ini sempena hari ibu aku ajak mertua dan ipar sekali.
Biasala nak jadi menantu kesayangan kena pandai ambik hati..kannn.....hihihi


Peserta yang paling teruja.


Beberapa minit selepas sampai ke destinasi.
Ditimpa kemalangan.
Tanda kenang-kenangan Pantai Melawi.
Ni sampai tua pn boleh ingat kalau tengok parut nanti.


Tapi masih happy walau kesakitan.
Keterujaan tu mengatasi segalanya.


Bersama sepupu sepapat.
 

Sedang menjamu selera.
Menu hari tu, ikan bakar, ayam bakar, sotong bakar, bihun goreng kampung, dan kuih muih.
Kenyang tak terkira..
Semua ibu mertuaku yg buat..haha..
Kami hanya bukak mulut ngap sajo..
Bertuah sungguh menantumu ini..


Pembakar-pembakar yang xjemu membakar,
sukala tu sambil membakar sambil ngap dalam mulut..
Macam i tak tahu..


Hubby Al Wady bersama adik dan kakak kesayangan.
Aku plak xde mood plak nak bergambar sejak kembang semangkuk ni. Tunggu slim dululah ek..hehe





Seronok bukan main.
Maklumlah diberi pelepasan main pasir.
Kalau pasir kat rumah tu jangan harap aku nak bagi.

Baba pun tumpang sekaki.
Walau sehari tapi puas sangat sekali sekala dapat ber 'outdoor' macam ni bersama family.
Kalau dapat bermalam ni comfom lagi best.
Itu saja cerita berkelah di Pantai Melawi..
Bye....

2 comments:

embun suchi said...

mehhhhunnn...
teruja dooh iris main air. x kabar ingat doh ko luko tu.

qasehuteq said...

Tula.mugo ore darab laut ke.dio pnggl sungai masin.xcekat ajar laut.