Monday, 18 July 2016

Syawal 1437

Hari ni dah masuk 13 syawal.
Baru je rasa cam semalam salam cium tangan suami, hari ni dah macam bertimbun dah dosa..agaga..
Raya macam biasa, sejak dah berumah tangga ni raya pertama mestilah raya belah suami.
Bagi can suami salam mak ayah dia dulu.
Petang-petang sikit baru gerak rumah iolss.
Begitulah rutin setiap tahun.. Tak payah gaduh2 iolss ni xkesah tau mana-mana pun janji raya..giteww.



Tema sedondon tahun ni warna hijau lembut.
Bukan tahun ni je hijau, bak kata suami iollss dah 2 3 tahun dah hijau..
Iolss jeling je tau..
Suka hati iolss la nak tema warna apa..
Sebab iolss yang pergi beli semua ni so suka ati iolss la..giteww..
Tapi betullah bila dibelek gambar-gambar raya yg lepas2 pun warna hijau jugek...
Baru iolss perasan..
Takpe tahun depan promise bukan hijau ek...kihkih.


Nak menghasilkan potret raya bila dah beranak pinak ni bukan senang rupanya.
Berbelas kali baru jadi.


Dah besar anak-anak iolsss.
Terasa tua plak bila tengok theyolll..






Yang ni raya kedua di kampung kite.
Sekeping je jumpa gambar.
Xsempat bergambar bila dah berada di kampung halaman.
Banyak benda nak buat katakan..

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua readers qasehuteq.blogspot.com
Maaf Zahir dan Batin ye

Tuesday, 3 May 2016

Pengedar GcTea Kelantan

Call/whatsapp: 0179163166  

Apa itu GCTea?



Teh Sekat Gula adalah mengandungi 100% bahan herba semula jadi. Mengadaptasikan konsep "Herbal Tea Formula", dengan menawarkan pendekatan yang komprehensif untuk menyekat lemak dan penyerapan gula berlebihan serta menguatkan sistem penghadaman perut. Kaedah ini akan membantu untuk menghentikan kesan dahaga akibat kepanasan, melegakan keletihan serta membantu menstabilkan glukosa darah.

Kandungan GcTea?


GLUCOS CUT mengandungi herba yang mempunyai "bukti saintifik terbaik" mengikut apa yang dirumuskan oleh National Library of Medicine (NLM) dan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). Antaranya ramuan utama dan kelebihannya:

  • Teh hijau - mengandungi EGCG yang kaya antiokisda. Blok tindakan enzim yang dikenali sebagai alfa-amilase berupaya memecah karbohidrat kepada gula ringkas yang membentuk tenaga untuk digunakan oleh tubuh badan. Selain itu, teh hijau juga terkenal dengan kelebihannya untuk meningkatkan metabolisme badan serta mempercepatkan proses penghadaman supaya lemak-lemak tidak dapat terkumpul. Juga berupaya mengawal dan merendahkan tahap kolesterol dan anti-kanser.

  • Gymnema sylvestre - Herba yang amat dikenali sebagai "Wonder Herb For Diabetics" atau pemusnah gula.  Asid Gymnemic mengisi lokasi reseptor pada selera kita dengan menghalang rasa manis makanan sekali gus membendung keinginan 'ketagihan' gula dan selera makan. Membantu menghalang pengaktifan dan penyerapan molekul gula berlebihan dalam makanan. Selain itu, ia juga didapati mampu menggalakkan perembesan insulin dari kalenjar pankreas serta menghalang penyerapan gula di usus. Ini akan merendahkah paras gula/ glukos dalam darah. 

  • Mulberry - berupaya mengimbangi kandungan gula dalam darah serta sebagai penyerap karbohidrat yang baik serta membantu mengurangkan berat badan. Juga kaya sebagai ejen antioksida.

  • Rooibos - aspalathin senyawa aktif merangsang pankreas beta-sel merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.

  • Glucos Cut Sweetened dengan pemanis stevia. Menurut beberapa kajian, stevia sangat bermanfaat dalam mengawal paras gula dalam darah dan meningkatkan fungsi pankreas.


Teh Hijau Sekat Gula GC TEA mengandungi jumlah yang tinggi EGCG yang mempunyai keupayaan untuk merangsang metabolisma dan pembakaran lemak. Glucos CUT telah mengambil manfaat daripada khasiat teh hijau ke peringkat seterusnya dengan menggunakan ramuan tambahan yang berupaya meningkatkan metabolisme gula dan kawalan daripada ketagihan gula. 


Siapa perlu GCTea?


Glukos Cut sesuai untuk mereka yang mengambil berat tentang gula darah, masalah kegemukan dan bagi mereka yang kurang bersenam.



Merupakan penawar terbaik untuk mengatasi masalah kencing manis atau diabetis serta mengatasi dan mengawal masalah obesiti.





Cara minum GcTea?


  1. Bancuhkan 1 uncang teh glukos seperti biasa dalam 1 jag besar (300Ml). 
  2. Diminum panas atau suam
  3. Amalkan minum  2- 3 KALI SEHARI .
  4. 1 uncang boleh direndam 3 KALI.

Harga?


Harga Pasaran: RM150(SM) / RM160(EM)

Kuantiti: 60 Sachet/ kotak

Kegunaan: 1 - 2 Sachet Sehari



Harga Percubaan: 

RM30 (10 Sachet)

Untuk Pesakit Kencing Manis

Untuk Obesiti, Kolesterol, Darah Tinggi


RM80 (30 Sachet) 
 Untuk Pesakit Kencing Manis

Untuk Obesiti, Kolesterol, Darah Tinggi



​Maklumat Penghantaran:

POSLAJU - (1-2 hari)

Whatsapp: 0179163166
FB/IG: Uteq Sumteq

TEH SEKAT GULA ini adalah amat sesuai untuk anda yang inginkan penawar alternatif berkesan untuk membantu mengawal masalah obesiti  serta merawat penyakit berkaitan kencing manis akibat penggunaan gula berlebihan. Bagaimana pun hasilnya adalah berbeza serta bergantung kepada tahap kesihatan individu.