Monday, 23 September 2013

D.I.Y: Lace simple di baju kurung

Bila datang mood ni moh ler kita update.
Sekarang ni aku minat sangat dgn lace.
Dah la lace ni mahal, kering poket i.
Tapi i sanggup asalkan bajuku yg kosong xnmpak sendu.
Sebab aku jenis xminat pkai baju krg yg bercorak.
Sampai tahap kalau hari aku terpakai baju bercorak mesti ada yg "eh, nampak lainlah harini"...gitewww...ingt nk ckp i mkin kurus..sentap i...


Baju ni kira yg latest aku jahit.
Baju Aidilfitri 2013.
Baju hijau + lace pink gelap.
Choky pink ke chokychoky ke...
paper jelah yg korang pnggil..
Aku org kmpung jd aku pnggil pink gelap je..haha..
Manik ngn pearl aku xjahit sbb nk bagi simple giloss.


Baju ni pun simple.
Baju gold + lace hitam.


Baju ni aku jahit utk anak buah.
Sempena hari konvo beliau.
Baju royal blue + lace gold.


Baju raya 2012.
Baju light purple + Lace dark purple.

Cara nak jahit senang je.

Mula2 gunting lace ikut bunga.
Pandai2lah.Ikut level kretip anda.





Lepas tu susun ikut citarasa.
Lekatkan dengan pin dan jahit di sekeliling bunga.


Dah siap boleh tambah manik atau pearl.


Semudah ABC.
xperlu nak tempah.
Save bajet lagi.

Selamat mencuba.
Sharing is caring...


Published with Blogger-droid v2.0.1

8 comments:

Nur A.Z said...

pandainye jahit sendiri. baju yg ade lace memang cantik. tp susah nak basuh kalo banyak sangat manik, x boleh masuk mesin.hee

qasehuteq said...

Boleh je.saya kalau malas masukkan je dalam laundry bag.ok je..hehe

Fazuha Ahmad said...

Jahit jelujur je ke?

Fazuha Ahmad said...

Jahit jelujur je ke?

qasehuteq said...

yup.jelujur halus guna benang warna sama dgn lace

Sue NISA said...

bagusnya idea..sebab sya beli lace x cukup untuk bawah baju dan hujung lengan..dgn adanya idea ni selesai masalah sy..tq sisi

Sue NISA said...

bagusnya idea..sebab sya beli lace x cukup untuk bawah baju dan hujung lengan..dgn adanya idea ni selesai masalah sy..tq sisi

qasehuteq said...

welcome sis..