Thursday, 21 February 2013

Krim Temulawak


Korang...................
Pernah dengar tak krim temulawak?
Ala rupa dia macam ni ha...


Rasanya dah lama wujud
Seingat aku masa form 2 dah start konon2 jaga muka gitewww
Kiranya krim ni la my first krim masa remaja dolo-dolo
Mampu milik utk bajet ciput utk budak2 skolah

Rasanya kalau dalam satu dorm dekat asrama tu
 2,3 orang jugaklah yang pakai benda ni.
Sebelum tidur tu mesti ramai2 dekat cermin 
pastu tempek2 krim ni.
Dah macam opera cina pom hadoo.
Yang tak tahan bangun pagi habis melekat kat bantal.

Tapi aku setia gila ngan krim ni sampaila aku study Dip kat Poli.
Kira lama jugakla tu.
Bila dah stat keje konon2 dah ade duit sndiri 
mula try produk lain.
Temulawak dipinggirkan..
Sadis T T....

Ingat lagi lepas member luruh pusat aku suchi kawen aku tanya die,

"paka lagi ko krim temulawak pah nikoh?"

Masa tu aku tak kawen lagi, sebab tu nanya.
Rasanya dio jawab,

"Tok pakai doh takut melekat ko muka tok laki"

bbhaaahahhaaa...lawak giler statement.

Suchi masih ingatkah kamoooo?????

Lepas kahwin aku pun sama, xpakai dah krim ni.
Salah satu sebab samala macam member aku cakap,
Kang terlekat kat muka laki, naya.
Dah la berminyak, pekat likat lagi.

Satu lagi takut laki tekezuutt biawak.
Putih macam tepung gomok pun ado krim ni kalau tempek kat muka.

Tapi krim ni tetap jadi kenangan.
Kalau tengok krim ni mesti ingat balik zaman skolah, 
zaman remaja dolo2.
Berkesan ke tak aku pun xreti nak citer.
Sebab masa tu kanak-kanak riang, muka pun xde masalah sangat.

So, samada temulawak ni ok ker tak,tak boleh nak cakapla sebab memang muka dah sesuci cintamu waktu dulu.
Dulu la kannnnn....

Sekarang???????

Cun jugakkk aper???


Now I can’t seem to fight myself
Oh I can’t seem to ease my mind
Oh I think I’m falling, I’m falling
And I can’t stop falling, 
I’m falling in love with you.....



p/s: Best ke bedak tempek Simplysiti ek?Rasa macam nak try la.

5 comments:

NinaAz said...

Huhuhu. Dulu pakai temulawak. Skg byk jeragat. Huhu

qasehuteq said...

jeragat tu kesan dari pakai temulawak dulu ko kak na?

embun suchi said...

ouh uteq, sangat mengimbau2 zaman kegemilangan krim temulawak. buke stakat 2 3 ore. rsnya dale 1 dorm tu, majoriti meme tempek temulawak. beli kdai kak ho dale pasar machang. harga lebih kurang RM 3.00 ++.
tu la kan, sebab dio terlalu berkrim, makanya macam x praktikal nak pakai bila dah kawen.
tp sy rs temulawak antara krim terbaik pernah dicoba.
atau seperti kata puan, mungkin sebb masa tu kulit wajah kita masih sesuchi cintamu bak kata bang nuwa'.
ingat temulawak, rindu wataniah.

qasehuteq said...

haha.tula ke, teringat ko skoloh.awk xpkai dh ko loni?tdk pebret awk dk eh?

embun suchi said...

dlu pebret sgt. loni dok doh la. loni tepek organic aid vitamin e moisturizer pulok. kellas sikit. yg pnting tok bertempek ko muko cik abe. hehee...