Monday, 13 August 2012

Trip to Langkawi

Dah lama rasanya xpergi bercuti.
last bercuti bulan 11 tahun lepas. 
Masa tu anak pun baby lagi.
Terpaksa dikendong ke hulu ke hilir..
Macam kendong beras seguni..hehe..
Tapi sekarang tidak lagi..beliau sudah menguruskan diri..
Tanpa diet yang seimbang..rahsianya hanya membuat keadaan rumah jadi hura hara dan tunggang langgang..

Walaupun dah dekat setahun tapi xkira nak tepek jugak gambar lama tu...
Bercuti pun dalam negara je..xmampu nak g main salji..sedihhh....

cer teka kat mana??



tu dia..senget pinggang wei dukong..masa ni berat dia dalam 9kg..
masa ni baru sampai..muka pun berminyak boleh buat goreng ikan..




time ni kat jeti..tunggu nak naik bot bedesup laju bagai nak gugur jantung semata-mata nak pergi tasik dayang bunting ...Qaseh haruslah tidur di dalam pelukan baba yang xberapa nak sasa itew...hehe..



aikk...tadi tido kan..
tapi terkejut bila bunyi enjin bot yang sangatla kuat.
nasib tak nangis..siap gelak lagi..amboi bila berjalan suka sangatla awak..



sampai kat sini tourist guide matikan bot..awat???
hangpa nak suruh cheq mandi ka?versi langkawi....
sebenarnya takut...yelah sekeliling air je..dahla xpandai berenang...
rupanya dia nak tunjuk rupa dayang bunting..oooo...
ni la bendanya..dulu dengar jela orang cite pasal dayang bunting ni..rupanya memang ade.
kata tourist guide kami yg paling kanan tu kepala, pastu dada n yang paling buncit tu perut yg dikatakan bunting...logik jugakkan..percaya ke tak??..percaya ke tak???percayalahh...
air tasik mengikut kata tourist guide kalau sesape nk peknen blhla minum..
insyallah berbunting katanye..tapi jgn minum air saje..
balik nanti mesti bersenam dgn suami..kurang hajosss punye tourist guide kami kan..meluncah plakk..ekeke.
kami yg agak sopan ni malu mendengarnya.
btol ke bleh peknen??
jawapannye tak..sbb akak ipar dh minum tapi dh dkt stahun balik dr sana xde tanda lagi..
sebabnye rezeki dari Allah sebenarnye.xde kaitan dgn air ni pun...


ingatkan sampai jeti terus sampai tasik dayang bunting..
hamek ko..kena daki bukit beb...
sian baba..asal baba je kena dokong awak??
sebab ibu kan potografer..hehe.padahal tak larat sebenarnye..
kat sini dilarang bawa makanan. mula-mula pelik dan mula potpetpopet tak puas ati..
ghupanye ade mahkluk lain yang berkuasa kat sini.dan beliau n da geng tersangatlah rakus kalau tengok makanan.....maybe dh jemu makan buah kot..



hehe.ini bukanlah spesies dari langkawi.
ni copy paste google sebab xbleh tangkap gambar ok..baru cuba nak snap bedesup datang macam tgk kamera tu mcm big mac...
so, xde gambar pun mase kat tasik dayang bunting..semua gara-gara si cantik jelita ni..sabo jela kan..






yess!!!
akhirnya setelah mempastikan si cantik jelita n da geng tadi xde...dapat jugak snap.
tapi lepas tu cpt2 masukkan kamera dlm beg..
abaikan muka Qaseh yang sedang meneran..tut.....



ni last snap kat tasik dayang bunting..rombongan cik kiah...



lepas tu ke destinasi yang seterusnya..pantai pasir putih kalau tak silap.ni  kira masa ondaway ke sana la..
tapi xde way..hehe



yeayyyy...
akhirnya sampai jugak..dekat 15 minit jugakla naik bot..
lenguih segala-gala..
hai awak tido lagii...xkira tempat ekkk..tambah2 lagi angin bertiup sepoi2 kat sini...
tourist guide kata cite Kaho Na Pyar Hai belakon kat sini...tourist guide lagii..femes btol awk.
xdapat baba ngan ibu nak repeat balik cite Kaho Na Pyar Hai kat sini...awak la tidoo..huhuhu..



cantik kan...sambil cuci mata tgk selena gomez ngan justin bibir bejemur pun boleyyyy...



seterusnya ke underwater world..kat sinila paling best..
sebab kat sini ade aircond..muka tak berminyak dan berlemuih...
dari kiri cepat jalan: sedara dan sedari, abang, akak ipar, tok mek, me &qaseh.
mana baba???tentula potografer....
kat sini kalau xsilapla sorang RM25 tapi kalau guna government rate dapatla RM22.




qaseh ketika baby yang botak..sekarang tidak lagi...Yun Nam haircare pakar rambut anda...hehe
bersama baba dan pak ngah..


oppss..tereksaited pulekkk...



sebab tengok ini..comel kan...


keesokan harinya.
time ni sedang tunggu kaunter tiket cable car bukak...
tgk time dlm gambar 09.05..semangat gile..padahal kaunter bukak pukul 10.00 pagi..
kenapa awal?
sebab saaangaaattt ramai orang beratur...mana tahu??
sebab semalam dh datang tapi balik dan tidur dgn frust tertonggeng tonggeng..ekeke



wit ibu..
knapa muka ibu sembap??
sebab frust semalam xdpt naik cable car le teww....hehe



kamiii......:)


view yg sempat snap sambil terketar-ketar dlm cable car..hehe



akhirnyeeeeeeee..yipppiiii.


dah tiba giliran ibu dokong awak..behave ok...
walaupun semput senyum je.
cantik sgt ke view kat depan sana sampai kna daki bukit bagai...?


sangat bejurus..lain kali boleh bawak lagiii...



dengan jayanye sampai jugak kat puncak ni...
nun dibawah sayup-sayup pemandangan..
kepada yang gayat dilarang melihat pemandangan sekeliling....


yeayy..kanan ibu kiri baba..qaseh sgt suka bertempek cenggini..



bergambar kenangan: dari kanan cepat berlari.....





Qaseh yg kepenatan tapi maintain senyum


titanic di atas gunung.
kenapa awak x depakan tgn mcm ibu??


kepenatan dan keletihan


saya sudah mengantuk..baba jom kite balik..


yeaayy..dapat topi cowboy..xjadi mengantuk..hehe



 gambar dari jauh tempat posing tadi..
mak aihh jauh jugak aku pikul guni beras tadi kan?hehe
xpergi pun sampai hujung sana.sampai kat tengah je terus pusing balik..
terasa mcm goyang inul weii..sorriii....

semua ni moment2 terindah kirenye..lepas ni kalau ade peluang becuti lagi ingat nk pegi pulau.best x pegi pulau??
pulau mana best?pulau perhentian??pulau tioman??pulau redang??
jangan jawab pulau pandan jauh ke tengah sudeh....

4 comments:

embun~suchi said...

pes time tengok dayang tengoh bunting dengan jelas.
nk g langkawi retep eh.

nampak keso'ohan awok membimbit qaseh.

qasehuteq said...

bes ci.bawak umi skali.ke xse kelek ralit milih pinggan makuk.hehe.
saya hajat tahun depe nk g pulau.awak xse join?jomla

embun~suchi said...

g pulau mano plop?
nk sgt join tp kena tgk schedule dulu la. haaha!!
mehmeh abe jib doh.

qasehuteq said...

pulau hok pling dekat sudahla.ko xminat?