Friday, 28 November 2014

Sabar itu indah



Minggu yang memenatkan.
Kesian adik.
Demam on off, baru 4 bulan.
Ibu pn dh rasa nk demam.
Start pukul 2 pagi sampailah subuh, hek hek hek xnk duduk langsung.
Macam nak patah pinggang ibu dokong adik.
Kalaulah adik blh cakap kenapa adik nangis waktu malam kan senang.
Xdelah ibu dan baba pening2 nk cr sebab musabab.

First time handle baby demam dan menangis waktu malam.
Masa kakak dulu xpernah demam time2 baby macam ni.
Kalau xsilap masa 8bln kot br kene.

Time ni mmg kena banyaaak sabar.
Perkara pertama yg aku pikir,
Org lain lg teruk dugaan dia.
Ada yg baby diorang dr lahir sampai besar ddk ICU. 
Hari2 mak nye mkn tido di hospital je.
Jika nak dibanding dgn aku apalah sangatkan.
Xkan dh nak merungut.

Xpelah.
Mungkin Allah nak uji.
Diberi ujian anak demam, mungkin nk uji sejauh mana keikhlasan kita menjaga amanah yg diberiNya.
Walau xckp tidur, minggu ni 2, 3 jam je aku tidur.

Tapi alhamdulillah kat ofis xde plak aku rasa mengantuk ke apa.
Sebab aku dh set dlm otak apelah sgt xdpt tdo sejam dua, time bujang dulu sampai ke petang aku tdo kalau hari minggu.
Masa tu pening jgk kepala sebab teroverdose..hehe..

In sha Allah kesabaran itu dibalas dgn kemanisan.
Semoga Qasyah Aryan diberi kesihatan yg berpanjangan..Aminnn..

2 comments:

embun suchi said...

we la, besar doh qasyah.
time anok berona male rasa insyaf menyelubungi. teringat mok2 kita jago kita masa kecik dulu. nok boleh ko besar. lagu tu la...

qasehuteq said...

Besar dh ci. Tula semoga bertabah la.