Selamat datang bulan Rejab.
Memasuki bulan Rejab bermakna tak lama lagi kita akan bertemu dengan bulan Ramadhan.
In Sha Allah jika dipanjangkan umur.
Arini Cik Ta nak share resipi yang paling best di bulan puasa.
Haa..terus Cik Ta kalau entri resipi..
Untuk Ikan:
(Cik Ta guna ikan keli sebab Cik Ta sukeee)
Perap dengan garam dan halia.
Perap dengan garam dan halia.
Kemudian bakar.
Untuk Ayam:
Rebus ayam dengan santan, garam dan sedikit halia.
Kemudian baru boleh bakar.
Untuk kuah:
2 ulas bawang putih
5 ulas bawang merah
1/2 inci halia
1 batang serai
1 sb beras (untuk pekatkan kuah)
Sedikit asam jawa.
1 1/2 cawan santan.
Gula & garam.
Gula & garam.
1. Mula-mula blend bawang, halia, serai dan beras.
2. Campurkan kesemuanya dengan santan.
3. Kemudian masukkan asam jawa, gula & garam secukup rasa.
3. Kemudian masukkan asam jawa, gula & garam secukup rasa.
2 comments:
hebakkk cik ta masak!
Tapi Cik Ta xsehebak Akak Seripoh Shahorah hahah
Post a Comment